Gayrımenkul ve Kira Hukuku

Stopaj Hesaplama

kira stopaj hesaplama stopaj hesaplama formülü stopaj vergisi hesaplama işçi stopaj hesaplama gider pusulası stopaj hesaplama çiftçi stopaj hesaplama mevduat stopaj hesaplama işyeri stopaj hesaplama dükkan stopaj hesaplama gelir vergisi stopaj hesaplama sgk stopaj hesaplama

Stopaj Hesaplama 2025 yılında artan kira bedelleri ile popüler arama terimleri arasına girmeyi başarmıştır. İçeriğimizde kira, işyeri, dükkan, gider pusulası, mevduat, bes ve gelir vergisi konuları için stopaj hesaplama nasıl yapılır ve stopaj hesaplama formülleri nelerdir açıklayacağız.

Stopaj Hesaplama 2025

Stopaj Hesaplama Formülü

Brüt kira bedelinin %20’si stopaj oranıdır. Kira sözleşmesinde brüt kira bedeli belirtilmediyse net kira oranı 1,25 ile çarpılarak ya da 0,80’e bölünerek brüt kira bedeli hesaplanabilir.

İşçi Stopaj Hesaplama

SGK işçi payının hesaplanması için brüt aylık ücrete %14 işçi sigorta primi ve %1 işsizlik sigortası işçi payı eklenmelidir. Brüt aylık ücretin 10.008,00 TL olduğu bir işçi için:

SGK primi: 1.401,12 TL

İşsizlik sigortası: 100,08 TL

İşçi toplamda 2371,77, TL SGK primi öder.

mevduat stopaj hesaplama

30.09.2020 tarihinden itibaren açılan veya vadesi yenilenen TL mevduat hesaplarına ödenen faizlerden;Vadesiz ve ihbarlı hesaplar ile 6 aya kadar (6 ay dahil) vadeli hesaplarda %5,1 yıla kadar (1 yıl dahil) vadeli hesaplarda %3,1 yıldan uzun vadeli hesaplarda %0, oranında stopaja tabi.21.03.2019 tarihinden itibaren açılan veya vadesi yenilenen döviz tevdiat hesaplarına ödenen faizlerden;Vadesiz ve ihbarlı hesaplar ile 1 yıla kadar (1 yıl dahil) vadeli hesaplarda %20,1 yıldan uzun vadeli hesaplarda %18,

Kaynak: https://www.yapikredi.com.tr/bireysel-bankacilik/mevduat-urunleri/mevduat-stopaj-oranlari

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir